“I want to know”:
cheese-clipartPrin aceste activitati care permit dezvoltarea capacitatii de cunoastere si intelegere a mediului inconjurator, copilul este pus in fata unor situatii cu care se poate confrunta si in afara celor controlate in gradinita: intalniri cu alti copii ori adulti, cand el trebuie sa adopte o conduit si un limbaj specific acelui tip de situatie.

 

“How to do it”
cheese-clipartLet’s try to be polite. Le oferim copiilor situatii concrete in care ei trebuie sa respecte un cod al bunelor maniere, astfel incat sa-si formeze un set de deprinderi de comportare civilizata.

 

Keep clean

cheese-clipartDesfasurarea unor activitati didactice care vor avea ca scop igiena personala, respectarea si ocrotirea naturii inconjuratoare prin folosirea unor seturi de planse relevante.

 

“Geography is fun”
cheese-clipart O serie de proiecte bazate pe notiuni de geografie (Pamantul, continentele, anotimpurile, planetele) care au ca scop stimularea cunoasterii mediului si a fenomenelor naturale care fac parte din viata micutilor.

 

“Creative children”
cheese-clipart Incurajeaza exprimarea libera a copilului folosind o gama larga de instrumente (creioane, carioci, hartie colorata, acuarele, materiale din natura) oferindu-I sansa de a arata ce gandeste fara a fi incatusat de diferite reguli. Cu cat exprimarea este mai libera, cu atat copilul are ocazia sa dezvolte tot ceea ce a invatat in alte situatii, activitati, jocuri.

 

“The little actors”
cheese-clipartDramatizarea are ca scop dezvoltarea laturii artistice a copilului, imitatia eroilor fiind primul pas catre dezvoltarea unor modele si valori inalte.
cheese-clipartCopilul se identifica cu eroul sau, el isi asuma toate insusirie acestuia, nu doar cele fizice de deghizare ci si trasaturi ca onoare, curaj, vitejie, ocrotire, valori care il vor ajuta sa distinga intre o conduita demna de urmat si una blamata de societate.

 

“Master chef – the little cook”
cheese-clipart Aceasta activitate il lasa pe copil sa fie creativ in randul artei culinare, oferindu-i sansa sa pregateasca diferite preparate si apoi sa evalueze rezultatul, sporind astfel increderea in sine si in activitatile intreprinse.

 

JOCURI EDUCATIVE:
Jocuri senzoriale. Prin aceste jocuri se stimuleaza simturile copilului, mirosul, pipaitul, gustul, vazut si auzul, oferindu-i-se diversi stimuli specifici pentru ca cel mic sa recunoasca tipul de imagine dezvoltata, respectiv tactila, gustativa, vizuala ori auditiva.
Addition(adunarea). Este un joc care ii dezvolta copilului logica matematica si il pregateste pentru momentul cand va trebui sa ofere raspunsuri pragmatice.
Live a green life. Prin acest joc, micutii planteaza seminte si observa dezvoltarea plantelor. Este un bun mijloc pentru a invata botanica pe viu, dezvoltandu-le latura creativa care ii face sa interactioneze cu mediul si sa-l ocroteasca.