Orice serbare şcolară este o sărbătoare, atât pentru copii cât şi pentru educatorii lor şi, nu în ultimul rând, pentru părinţii copiilor. Pregătirea unei serbări este un excelent prilej de a pune în valoare imaginaţia şi creativitatea fiecăruia – copil si cadru didactic. De ce organizăm serbări?

La Grădinița Tom și Jerry Junior verificăm astfel, de câteva ori pe an, că micuţii şi-au însuşit informaţiile transmise la grădiniţă şi le dăm posibilitatea de a aplica învăţătura din clasă. Cântând, dansând, recitând , interpretând un rol dintr-o scenetă, preşcolarul îşi perfecţionează deprinderile artistice. Acestea îl vor ajuta să-şi dezvolte gustul , dragostea de frumos, aptitudinile pentru arte. Serbările contribuie la stabilirea unei legături între cunoaşterea artei şi practicarea ei.

În proiectarea scenariului unei serbări, se iau în calcul, pe lângă conţinuturi, care trebuie să fie apropiate experienţei de viaţă a copilului, să răspundă nevoilor sale de cunoaştere, de nou şi de frumos, înca două coordonate majore: mişcarea, atmosfera de veselie și destindere pe de o parte, şi atmosfera încărcată de emoţii ,ce produce o anumită tensiune interioară fiecărui copil, pe de altă parte.

Serbările desfăşurate în Grădinița Tom și Jerry Junior cu ocazia Crăciunului, de Ziua Mamei sau cu prilejul sfârșitului de an școlar, îi preschimbă pe micuți în eroi îndrăgiți ai basmelor și poveștilor care le înseninează copilăria. Ţinuta sărbătorească, accesoriile necesare, fondul muzical, semnalele sonore – reprezintă toate, elemente importante ce contribuie la costruirea unor valenţe estetice şi educative deosebite.

Ținând seama de specificul grădiniței noastre, toate serbările se desfășoară în limba engleză și contribuie la acumularea de cunoştinţe şi la lărgirea orizontului de cunoaştere a copiilor. Înţelegând şi memorând poezii, texte ale scenetelor sau  cântece, se dezvoltă memoria, limbajul şi atenția.

Serbarile copilariei, momentele acestea de maxima bucurie, atat pentru copii, cat si pentru parinti, intaresc si fortifica sufletele viitorilor adulti. Toate acestea aduc lumina in suflete, dau aripi imaginatiei, entuziasmului si stimuleaza gandirea creatoare.