Initiativa SAPTAMANA VERDE introduce,  pentru toti copiii din Romania, un timp scolar dedicate  analizarii mediului, cu accent pe descoperirea si observarea legaturii dintre comportamentul uman si natura. In cadrul acestei saptamani, copiii au pregatit activitati in urma carora  copiii au invatat de ce este importanta protejarea mediului, care sunt efectele schimbarilor climatice si cum pot fi influentate de comportamentul oamenilor. Mai mult, unul dintre principalele obiective ale initiativei se concentreaza asupra intelegerii rolului pe care fiecare dintre noi il are in lupta pentru protejarea Planetei, iar acesta poate fi sustinut prin exemple pozitive si prin exersarea unor comportamente proactive in comunitatea locala.

Activitatile derulate in aceasta saptamana sunt concepute interdisciplinar sau extracurricular si ajuta la formarea, educarea copiilor pentru integrarea responsabila in relatia cu mediul.

Parcurgerea programului propus va determina dezvoltarea sensibilitatii fata de mediul inconjurator si implicit la realizarea unui conduit, atitudini corecte  pentru o viata sigura, sanatoasa si curata.

Copilul de azi care cunoaste valoarea mediului inconjurator va fi cetateanul de maine care va lupta contra poluarii apei si a distrugerii padurilor, a construirii unor locuinte care sa nu afecteze  starea sanatatii lui si a tuturor celor din jurul sau.